29.06.2013 г., 16:24 ч.

Летен ден 

  Поезия » Друга
453 0 5

ЛЕТЕН ДЕН

 

От лек ветрец перденцето играе.

Навън е августовски пек.

Усмихваме се двама и мечтаем

доброто да не свършва век.

 

Косите ни са вече побелели,

години доста ни тежат.

В живота ние всичко сме видели -

и трудности, и благодат.

 

Мечтаем си за обич, радост щедра,

за по-спокойни старини.

Да бъде есента ни нежна, ведра,

тъй както бяха младини.

 

В години късни срещнахме се двама,

но обич пак ни осени.

Над тази обич светла и голяма

ще бдим докрай, до сетни дни!

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??