Дълъг вятър къси мисли гони,
рошаво поле фантазии събира,
гърбава гора снага извива,
крив поток през нея се провира.
Посиня небето и отмина,
залези и изгреви се разиграха,
дъжд изкъпа сухата година,
облаци памучни засияха.
Утрето настъпи пак... след вчера,
нацелува слънцето земята,
заразхождаха се крачки милиони,
глас омайващ изрисува тишината.
Пак е вятър. Поразроши храсталака.
И изскочиха мечти несподелени.
Тичат... и летят... и се закачат,
с хората... със тебе... и със мене.
© Христо Костов Всички права запазени