ЛИРИЧЕН КОКТЕЙЛ
Хей, ти, сядай до мене на масата!
Ще почерпя с чудесен коктейл.
Угаси в пепелника гримасите!
Ха, наздраве! Наздраве, де! Смело!
Глътка първа – пресяда, нагарча.
Втора глътка – сладней, студеней.
Как го правя? – Сама. Не се харча...
За рецептата питаш? – Недей!
Настояваш? – Тогава записвай!
Май изглеждаш ми свестен човек!
Във миро от душата накисвам
и пелин, и отрова, и лек...
И сълзици наливам две бистри,
шепа смях, от живота събран,
цвят омайниче (с белите листи),
лист от библия, лист от коран...
И, разбира се, сипвам накрая
най-сияйната детска усмивка.
Божи дар ми е, пратен от Рая.
С нея правя специална заливка.
Е, това е, приятел. Наздраве!
Нещо сякаш неволно спестих.
То е с мен и насън, и наяве.
И наднича от всеки мой стих...
© Алина Стоянова Всички права запазени