ЛИСТОПАД
Ето пристигна месец листопаден,
с палитра и четка в ръка.
Огледа всички цветя и дървета,
и нашари зелените им листа.
Тука пръсна капчици злато,
там лилави цветове.
Розово запази за зората,
червеното повика с любовта.
Накрая всичко поръси
с цвета на мед и на земя.
Последно върза панделка вълшебна
от блетящата дъга.
Такава е майка България.
За нея това е резон.
Да има малко вълшебство
за всеки отделен сезон.
© Лиляна Стаматова Всички права запазени