13.08.2024 г., 15:36 ч.

Луда песен 

  Поезия
89 4 2

ЛУДА ПЕСЕН

 

... ниско слънце, висока облачност,

дълги нощи – и къси дни,

даже моята дейност – мисловната,

върху старите лаври пладни,

 

в дните сушави, в нощите кишави

аз съм просто поредният луд –

пиша книги, защото – не пиша ли,

трябва просто да пукна от студ,

 

откога ли не сте си купували

стихосбирка от някой Поет? –

в тоя бранш ние малко сме улави,

все продаваме сливи за смет,

 

всички мои мечти се катурнаха,

и вратите си тръшна Сезам,

не пече черен хляб даже фурната –

а пък аз вече пасти не ям,

 

цял ден с Графа, с Анелия, с Глория

се превръщам в щастлив идиот.

Аз съм просто Човекът – История

от отдавна отминал живот.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • " в тоя бранш ние малко сме улави,
    все продаваме сливи за смет"
  • пиша книги, защото – не пиша ли,
    трябва просто да пукна от студ,
Предложения
: ??:??