3.06.2008 г., 19:54 ч.

Лудост 

  Поезия » Любовна
727 0 2

Търся собственика на душата си.

Дали попаднах на правилното място?

Стаената ми страст не престава да гори.

Малко е - но силна; и боли...

Търся собственика на сърцето си.

Дали попаднах на правилното място?

Стаената ми страст продължава да гори...

Все още се държа, но не задълго.

Направи ме по-голяма и, моля те,

не ме разплаквай!

Къде е любовта, с която толкова се хвали?!

Направи ме по-голяма и, моля те,

не ме натъжавай!

Не ме карай да вярвам във фалшиви мечти.

Почти поумняла, почти полудяла...

Четири части от мен са умни,

една част от мен е луда.

Всички те са умни - само аз съм луда...

Влюбих се и полудях.

Влюбих се и най-после разбрах:

била съм умна - някога преди,

но мечтите ме доведоха до лудост,

а страстта не престава да гори...

© Михаела Смит Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Лудост,уловена с правилните думи. Не спирай.
  • "Четири части от мен са умни,една част от мен е луда.Всички те са умни-
    само аз съм луда...". Не е зле, ще се въздържа от оценка,накара ме да се уснихна. Но това, което наистина ми хареса е - "Направи ме по-голяма и, моля те,не ме разплаквай!" - браво момиче, чудесна мисъл.Искам да видя и следващите ти произведения, така че пиши, с чувството на една истинска поетеса.Целувки!
Предложения
: ??:??