"Луната спи безплатен призрачен сън"
Добрин Димитров Векилов (Дони)
"Луната спи безплатен призрачен сън". Дори не пита,
кой птици през нощта е крал.
Очи кой е рисувал? Спи, на кравайче свита.
Не пита, кой от любов умирал е и кой с любов живял?
Дори да мога брилянти да заложа,
Дори да можеш сълзи да понесеш.
Луната спи, какво ни чака, Боже?
Не я оставяй да се превърне в леш...
Луната спи... Не, тя си отива.
И скрива се във облак с цвят гранит.
За малко се оглежда във огледало криво,
прозява се и всичко се превръща в информационен бит.
© Ирен Всички права запазени