10.10.2024 г., 21:34 ч.

Лунен лъч намѐсто пръстен 

  Поезия » Любовна
113 2 5

Лунен лъч намѐсто пръстен,
вместо клетва – тъжен стих –
нежно с името ти кръстен
аз насън ти подарих.

От дъждеца мокра песен
полъх от парфюм и звук,
с който в мислите унесен
да почувстваш, че съм тук.

Повей от ветрец среднощен,
лист отбрулен позлатен.
Есен е, но светят още
в сънища за теб и мен,

сто светулки и щурците,
влюбени са до захлас...
В звездопади летни скрит е
път за теб, за мен, за нас...

 

 

 

 

 

 

 


 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??