26.01.2007 г., 5:52 ч.

ЛУНОСЛОВИЕ I 

  Поезия
644 0 6

Дали луната всяка нощ ме гледа

 през процепа на плътното перде

и силната любов я прави бледа

пред моя сън спокоен на дете?

 

Дали събира всяка нощ звездите

 да им говори шепнешком за мен

 и топло ме целува по мечтите,

за да съм силен следващия ден?

 

Дали на облаците моя сън разказва

 и ги разпръсква в чужди небеса?

Дали и през деня не ми показва

 най-вярната посока на света?

 

Не знам дали луната ме обича,

но образът й с нежност ми шепти,

когато тайничко през процепа наднича:

„Спокоен спи, спокоен спи, спокоен спи…”

 

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??