Безоблачно и ведро е небето,
децата си играят и се веселят
със топката, със песните и ето,
че уморени късно се прибират.
Поглежда слънцето тревичките.
Цветя цъфтят по равнините,
весело си чуруликат птичките,
селяците се трудят по нивите.
© Елена Овчарова Всички права запазени