Лятото се появи със гръм и трясък,
по мълнии сърфираше в небето.
Пристигайки... в целия си блясък...
с готовност сцена стана му морето.
Сменят се в спектакъла декори,
от изгревни и залезни каскади.
По облачета с блясъка си ходи...
пали хоризонта в мощни клади.
С умелата си ловкост на магьосник,
дъждове и бури скрива ги в ръкава.
С жестове на неустоим чаровник...
звезден дъжд на всеки подарява.
И даже вятър в повей преобръща,
житата гали, в злато ги облича.
С огнените си ръце прегръща...
дни и нощи, в цвят ги преоблича.
Перчем развяло на препускащ конник...
ееех лято, ти мое синеоко чудо...
Ще изтечеш като пясъчен часовник...
Спектакълът ще свърши... но сега е друго.
11.07.2021г.
© Теодора Атанасова Всички права запазени