Слънцето в морето влезе
рано, рано сутринта.
И окъпано излезе,
във червено заблестя.
Може би се позасрами
от високите вълни,
но пък като в огледало
среса своите лъчи.
Стопли бързо то водата
и на плажа – топлина.
После от горещината
грейна цялата земя.
И небето във синило
до безкрая то блести.
Лято. Птица подранила
литна да го поздрави.
© Ани Иванова Всички права запазени