Любовта дойде и го грабна.
Завъртя го в обратна посока.
Като при вихрушка едно листо жълто,
се възнесе и целуна пак клоните.
Аз бях с теб на пейката и гледах.
Години не те бях целувал.
Тръгнах си. За първи път сам. И падах,
в безветрие, но в правилна посока.
Както при любов неразбрана.
© Станислав Русев Всички права запазени