Видях ги да танцуват един срещу друг
в Ню Мексико на оня площад
с бели фонтани и тънки сенки
на екскурзоводи със нозе,
по-червени от кетчуп.
Разкрачени - сякаш на кокили,
с инфантилни движения,
те гонеха затлъстелите мухи
в южната мараня...
При всяко дълбоко движение
коленете им се допираха.
Накрая тя вдигна
ангелски поглед в небето,
той шумно изсумтя
във шепите,
а певецът упорито дрънкаше
на олющената китара,
в усилието си да проследи
танца на двама слепци.
© Янко Всички права запазени