Любовните сокове сочни и сладки,
по сладки от мед, от нектар...
Ритмични импулси, възвишени кратки,
разгарят невидим пожар!
Горчивото вино поражда копнежи,
в играта на висшия Аз.
Оплита те лесно в любовните мрежи
и в танца на вихрен екстаз.
Откритие... С радост... Върховна награда...
как бавно и неусетно,
ти пиеш на глътки с любовна наслада...
разтваря се тя мимолетно.
Пенливите сокове, тръпнещи, сладки,
по-сладки от сок на нектар...
Ритмични импулси, възвишени кратки
разпалват нетленен пожар!
12 септември 2009
Ред. 17,15 ч., 6 март 2020
("Повеите на любовта" - 2 книга)
© Иванъ Митовъ Всички права запазени
Благодаря на Димитрина за добавката в любими.
Хубава вечер ви желая!