Любовта е този въздух, изпълнен със светлина,
тя е деня и нощта, пладнето и следобяда,
тя е постепенно вълнение, нетърпеливо търпение,
от нищото всичко, мълчаливо зовене...
тя е шепота на звездите и вика на лъчите
същността в небето, съобщение в молитвата,
смисъла на земята, мечтата и пътят в живота,
тя е морето - надежда в сърцето, делата - сбъднати думи...
това, което не може да се отрича и да се забравя,
което не може да се изрази дори със всичко това
и още много, освен с обичане във всеки миг и усещане.
Тя е прегръдката в тъмнината, целувката на свободата...
студа в топлината, полета на две тела в една душа...
© Исабелла Всички права запазени