Независимо дали работим,
или учим, отглеждаме децата си,
общуваме, пътуваме,
забавляваме се или се любим;
независимо дали рисуваме,
танцуваме, пишем стихове,
играем в театър,
създаваме музика или пеем,
трябва да го правим с любов!...
Иначе не би имало смисъл!
Не бива да се превръщаме в роботи,
правещи нещата механично!
С лекота е нужно да вършим всичко,
както дишаме! Любовта, с която
ни даряват, да раздаваме на хората
и да не искаме в замяна нищо!...
2009 г.
© Радослава Антонова Всички права запазени