Ни време, нито пустош, ни терзание,
ни буреносни облаци, ни мрак
ще се изпречат пред едно мечтание
надеждата открило в звезден знак.
О, красота пречудна само как
с усмивката на радостта изгрява
и синеока нежност пак и пак
светла топлина безспир отдава.
И вярата в доброто полетява
над фалша лицемерен с грубост дива
и обичта отново побеждава,
че тя е истина и тя е жива.
Любовта е всичко за душата.
Без любов пропадат небесата.
© Асенчо Грудев Всички права запазени