10.12.2014 г., 7:57 ч.

Любовта е за достойните, сексът - за достъпните 

  Поезия » Любовна
590 0 2

Успокоение за наранените ли е това?
Успокоение, че са невинни, чисти?
Успокоение да чакаш любовта

да нахлуе изцяло в твоите мисли?
Успокоение, истина или лъжа...
Любовта има ли я? Питам.
Има ли я и каква е тя?
Изгаряща ли е? Неповторима?
Ами сексът? За вас какво е ?
Повърхностно допълнение?
Може би грях?
Ако е само секс
ще е падение,

защо забравяте насладата
не проумях...
Ако е без любов, е за лесните

така ли? 
Ако е само секс - то душата
ще поквари?
Без чувства, привързване и обич,

удоволствие и нищо повече.
А замисляли ли сте се дали,

все пак Тях още нещо ще ги свързва.
Само секс да бъде - надали,
има спомени, привързаност или пък чувства.
Всеки сам избира си живота,

да съдиш редно ли е отстрани?
Не се меси, не се знае как и с колко
утре всеки от нас за греховете ще плати!
 

© Мира Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Доста дълбочина! Браво!
  • Хубави мисли за секса и любовта /като платоничност/, завършваща с алюзия спрямо библейските редове: "не съдете за да не бъдете съдени" и
    "с каквато мярка мериш с такава ще ти бъде отмерено".

    Добре изграден текст като логика и изпълнение, за който те поздравявам, Мирела!
Предложения
: ??:??