май
слънце, радост, рози бели,
тихи звуци, синева,
тънки облаци-дантели
млада гъвкава трева,
ромон на поточе чисто,
цвят на ябълки, ухай,
куп лъчи, лъчи сребристи
и усмихнат месец май,
пеперуди, вятър нежен,
птици - приказни ята
и простор, красив, безбрежен,
и любов, и чистота
Ангелина Костова
© Ангелина Костова Всички права запазени
Всъщност, няма нито един глагол