Вярвам, че всяка любов е различна,
както че няма еднаква съдба,
всекиму болката, зная, е лична,
различно горчива е всяка сълза.
Зная, че всеки различно се моли,
вярва в измислени, свои богове,
всички чудовища раждат се хора,
всеки светец крие куп бесове.
Птиците, всичките, пеят различно,
щастлив е по своему новият ден,
нощ на предишната нощ не прилича
и няма животът еднакъв рефрен.
Неизменна обаче остава в сърцето
обичта, дето майката свързва с детето!
© Таня Донова Всички права запазени