19.07.2009 г., 23:31 ч.

Мажоретка кокетка 

  Поезия » Друга
914 0 10

ако знам къде точно е края на света
и прекалената интелигентност не ми докара
анорексия
или леки кардиологични проблеми
ще понасям дъжда останал по-дълго от обичайното
анасоновите напитки
ще спра да се страхувам от покриви
гръмотевици
спукана тишина
ще опъна шезлонга на ръба на секундите
ще впиша тъгата отвъд хоризонта
с една дума
майната ти или там каквото се казва
ще смилам липсите ерес ту
като мед на гладно
ще крада слънчевите зайчета на децата
един акордеон залепен с тиксо
в чиито клавиши живеят очи
истините внушени малко преди обяд
фабриката за щастие
и пухчо целуффчо
ще съм съобщение
получено в неподходящо време
с верни притежателни местоимения
ми
а
м
о
р
ще превъртам кадрите напред
сутрин
и по всяко време на забравянето
ашлин и други
стига да знам къде точно е края на света

© Зорница Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??