Днеска ни има, утре ни няма...
Колко е просто туй, като факт.
Свършва живота. Драма голяма...
В нашта Вселена - дребничък акт.
Всъщност защо е този спектакъл?
Господ дали не го е разбрал?
Паднал е този, другият плакъл...
Господ е горе всичко събрал.
Що ни се дава този отрязък
живи да бъдем, живи до смърт?
Тъй ли се пада в този порядък
да си отиваш млад или дърт?
Този живот е малка проверка.
Нужна е тя за всеки от нас,
както е нужна всяка отвертка
да се сглобява дадена част.
С тази проверка Господ желае
да ни покаже своя респект.
Земното царство малко ни трае,
вечното царство трае вовек.
© Никола Апостолов Всички права запазени