Баба Марта Мартуша
Малък Сечко не слуша.
На вратата почука
весела и засмяна,
във пъстроцветна премяна.
После бърже събуди
Слънчо и му заръча -
да постопли, да сгрее
със усмивка Земята.
Да разпукат цветята,
Да зарадват децата.
Дар дарува за всички
жълт минзухар, бяло кокиче.
На децата закичи
Бели-червени връзчици -
мартенички им върза -
да растат здрави, честити!
© Николай Стойчев Всички права запазени