Между действието Между действието
и бездействието и бездействието
съм заключена. оглупявам.
Не аз - Не аз –
заключен е светът. светът е оглупял.
Между действието Между действието
и бездействието и бездействието
остарявам. се надявам.
Не аз - Не аз –
избягал е мигът. светът е цял.
Между действието Между действието
и бездействието и бездействието
се намирам. оживявам.
Не тук - Не аз –
намерих се отвъд. а той освирепя.
Между действието Между действието
и бездействието и бездействието
все намирам оцелявам -
не отговор - не в моя век,
а път. а в края на нощта.
Между действието
и бездействието
помъдрявам...
Не аз.
О, кой е помъдрял?
© Габриела Цанева Всички права запазени