Дори да закъснея,
пак ще бъде рано.
Очите ми са кей,
а кеят - мокър гарван.
Дори да се препъна
в илюзия за време,
в следите ще покълне
предчувствие за тебе.
Ще искам да заплача,
но няма да успея.
Стрелките са палач.
С едно крило е кеят.
Дъждът се е разхайтил.
Палачът е препил.
Сънят ми срича хайку,
а кеят е безкрил.
Дори и да избързам,
знам - ще закъснея
навреме да превържа
остатъка от кея.
© Даниела Всички права запазени