23.08.2024 г., 18:03 ч.

Между стрелките 

  Поезия
95 0 0

Сребрее звезден песъчинков гланц,

с елмазен блясък облепил небето.

Прохлада идва като във каданс

издуваща в платно пердето.

 

Отплава корабът на мисълта

из бурните вълни привидно тихи.

Неясното внезапно отлетя,

избистрят се необратими щрихи.

 

Във миг стрелките ще се спрат,

смълчани с ударите на сърцето.

Ще акостираш ли пред пагубния бряг,

подминал за пристанище небето?

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??