Това, което вчера бе добро,
за много днес е остаряло...
И вчера хубавото - става зло,
а цветовете - черно-бели!
Животът ни е страшно променлив!
И истините не са вечни...
О, всеки в младостта си е красив
и в младостта си сме сърдечни!..
И туй, което е било добро,
по-иначе ни днес изглежда...
И гладеният някога с перо
днес не е нашата надежда...
Щом днеска ти си качен на върха,
не значи, там че ще си утре...
Животът е като в една игра,
от палец се превръщаш в кутре!
И всичко, гдето с тебе е било,
остава само една поза!
Най-трайно е човешкото тегло
и няма то метаморфоза!
© Христо Славов Всички права запазени