Тик-так, тик-так,
заеква часовник стенен,
зори-мрак, зори-мрак -
спри се мое време
поне за миг... да, за миг...
Неумолимо е. Като теб.
Не чува моя вик.
Нощем-денем, нощем-денем...
наближава часът-пик,
светофара все червен е,
но ти си ми светлик -
превключи на зелено
само за миг, моля те, за миг...
да те вдишам за последно
като дъх от старо вино,
да си в мен, да съм с теб,
а не безпътен лунатик...
© Валдемар Всички права запазени