Миг
Мигът на смъртта бе толкова лесен,
за мен, дето със живота се мамех,
той бе мечтано красив, като песен.
Светлината изчезна и аз веч нищо не знаех,
пред погледа ми всичко покри се със плесен,
и без да разбирам защо, за живота ридаех.
Спомних си всички моменти красиви,
всички страдания по пътя изминат,
и мечтите останали несподелени.
За тях аз тъгувах, докат кости ми изстиват,
- пак страдам заради желания си празни,
и страстите бавно завинаги изчезват.
Преди аз силно изгарях отвътре,
а сега невидимо тлея и гасна,
- душата греховни плодове ще бере.
Във смъртта си тя ще пее безгласна,
- до спасение никога не ще се добере,
и със съдба си ужасна…
… во веки ще бъде съгласна!
Кристиан Дочев
10-ти Април 2015г.
© Кристиан Дочев Всички права запазени