От мислите бягство жадуваш,
в самотна разходка се впускаш -
усещаш за себе си миг!
***
След първия пролетен дъжд
разцъфват във теб сетивата -
до скоро - от студ упоени...
***
В лицето недей да се взираш -
гримът не показва душата,
която зад него се крие...
***
Остава след чаша кафе
утайка с нюанс на горчиво -
горчиво от мъката в нас...
© Теодора Петрова Всички права запазени