МИРИЗЛИВКА ЗА МЕЗЕ
Бирата не беше пивка.
Нямах никакво мезе.
Но слетя ми миризливка!
От небето ли се взе?
Каза: – Нищо, че съм дребна,
че пълзя едвам-едвам.
Цял предиобяд те дебна! –
днес реших да ти се дам.
Кацна смело на бохчата.
Рече: – Брат, ще ме ядеш!
И се развоня! – горката,
покрай мен на туфа леш.
Биричка от мойта мивка
в миг потече изведнъж! –
щото с тая миризливка
бях добре нахранен мъж.
С цвят на пролетни салати,
пък и хрупкава на вкус.
Миризливка ми изпрати
Европейският съюз!
31 януарий 2023 г.
гр. Варна, 8, 45 ч.
© Валери Станков Всички права запазени