Голи охлюви играят хокей на лед
на дъното на тенджера стара,
на шанс се надява самия късмет
и пали от нерви цигара.
Кучка ражда тъмна материя
и се храни с гранулиран копнеж,
мъдростта се тресе от дива истерия
влюбена в банкомат-таралеж.
Катаджия е спрял на завой,
дебне с радар нарушители.
На Млечния път разположен е той
и хваща... пенсионери-любители...
Девици разпускат със сексуален туризъм,
богатството крие авоари във гето,
а демокрация гради комунизъм,
за Коледа си мечтае прасето...
Стресът лекува главоболие с шопинг,
за морал ни говори разврата...
Рекорди разменя рефер за допинг,
пестициди овкусяват водата.
За здравословна храна лобира хиена,
крокодил пък стачкува за мир...
От малокръвие увиснал е члена,
на улицата масаж прави тир.
Сляп гледа с надежда напред,
а посоката му сочи маймуна...
Голи охлюви танцуват модерен балет,
в банята някой изпуска сапуна.
С очи влажни го гледа теляка
влезал вече във своята роля,
народът е гол, и той просто чака -
За сапуна... наведете се, моля...
01.10.2014.
Георги Каменов
© Георги Каменов Всички права запазени
Благодаря за хубавия коментар, Гавраиле.