Подгънеш коляно, гредата улучиш,
от пръстите става юмрук!
Закана ли? Не! Така си научена –
да бъдеш корава напук.
Щом мислиш, че можеш - със сигурност можеш!
От мъка как храни се плът,
когато накриво подпрял те е ножът
и реже парче за из път?!
С целувка открадната тръгваш наслука.
Инатът ти с мъжки перчем!
Резервната гума когато се спука,
неволята тръни влече!
Преглъщаш живота до залък удавен,
до дъх с изветрял кислород.
И цял живот учиш как сок да направиш
с огризка от ябълков плод.
Кое й е тайното в женската мисия?
Две хикс хромозоми – капан!
Цветята на роклята питат за смисъла,
пристегнал я с мъжки колан.
Кафе с изненада преди да откажеш,
опитай с усмивка: „Здравей!“
Момичета мъжки, това е най-важно:
преди да умреш – поживей!