Мистериозна брюнетка упои с жасмин вечерта
и омайваше с думи като в танц без правила.
Мъже, жени и всички, скрити в ъглите, дяволи
следяха цигара след цигара, в червено обагрени,
да умират в пепелника от най-изящната ръка.
Смехът ù проблясваше, отразен в кристална чаша,
която погалваше и леко, с погледа си - 9 промила,
опиваше тълпа от грешни мисли и бледата луна.
Мистериозна брюнетка завладя със замах вечерта,
после със седемсантиметрови червени токчета
се завъртя към изхода, във въпросителни загърната,
и, затваряйки зад себе си вратата, вдъхна...
пак познатата самота.
© Таня Атанасова Всички права запазени