4.09.2018 г., 13:25 ч.

Мисълта 

  Поезия » Философска
428 1 0

МИСЪЛТА

 

Мисълта си заключих

в малкото сандъче,

а ключето оставих настрана

и усетих свобода.

 

Вървя по горската пътека,

а до мен, тя,

мисълта

- Как излетя?

- През ключалката,

отвърна страхливо и нежно,

аз я прегърнах прилежно, ела,

ти си моята съдба,

от теб не мога да избягам,

нито да се скатавам.

 

Но следващия път,

няма да извадя ключето,

да няма никаква пролука

и ще хукна наслука.

 

 

© Мариана Лазарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??