22.12.2010 г., 14:03 ч.

Мисълта за теб 

  Поезия » Любовна
1646 0 13

Събуждам се... и мисълта за теб
в дъха ми тъй изгарящо се вплита:
стопява километровия лед
и "искаща" през времето полита...
Не знае спир, обезумяла стене
в терзание за всевъзможна цялост,
и устните ти да превземе
е нейната съдба и радост...
Да те обича до безмислене
и вдъхновена да мълви,
онези изкрещяни истини,
избухнали във светлини...
И уморена, сладко сгушена
сред разпилените коси -
от онемяло лъкатушене
в съня ти - блян да сътвори.

© Михаил Цветански Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??