В МЛЕЧНОСИНЯТА ВЕЧЕР, КОГАТО
ПОТРЕПЕРВАХА БЕЛИ ЗВЕЗДИ,
ЗАМЕЧТАНИ ЗА СИНЬОТО ЛЯТО
СЪС ЗЕЛЕНИ И СЛЪНЧЕВИ ДНИ,
НАД ГРАДА СЕ ПОСИПАХА ЛУДО,
ЕЛЕГАНТНИ, С ИЗЯЩНИ КРИЛЕ,
ПОЛУДЕЛИ ЗА ТАНЦ ПЕПЕРУДИ
И ОБВИХА ГО В СНЕЖНО СЪРЦЕ.
СГУШЕН В БЯЛАТА МЕКА ЗАВИВКА
ТОЙ СЪНУВА СЪНЯ СИ СРЕБРИСТ,
АЗ ДЪЛГО ГО ГЛЕДАМ С УСМИВКА
И СЯДАМ ПРЕД БЕЛИЯ ЛИСТ.
© Елена Всички права запазени