7.01.2017 г., 18:15 ч.  

Много повече... 

  Поезия » Любовна
403 1 5

 

Много повече...

 

Сърцето ми избра - в живота ми,

ти да си повече от просто един миг,

повече от някаква сянка или светлина,

много повече от всяка вечност,

неизтриваемо име по страниците ми.

Много повече от " всичкото ми всичко"*,

много повече от земята и небето ми,

много повече от сълзата и усмивката ми.

Ти си моето спокойствие, затишие в буря,

мира в душата ми, дъхa в тялото ми,

най - голямата ми радост и благодарност,

че в теб откривам себе си по - истинска,

щастлива, наслаждавайки се на мига...

Ти си моята любов и много повече от това...

 

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

 

* цитат от стихотворението на Жанет Велкова " Всичкото ми всичко"

 

Един миг може да трае само една секунда или цяла вечност, да се повтаря пак и пак - еднакъв или различен, да се преражда, да е всичко, да не свършва, да започва, но какъвто и да е, той е за да му се наслаждаваме, а не да го запращаме в миналото или да го прескочим с бъдещето...

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви...!!!
    ...
  • Много хубаво стихотворение!
  • Лили,щастливко е твоят избраник Цялото стихотворение говори за една пълна отдаденост и жертвоготовност. Възхищавам се на любовта ти:"Ти си моята любов и много повече от това..."
  • Лили, изразяваш се по един много специален начин, поздравявам те за тази искреност!
  • Много е хубаво, Лили! "...много повече от всяка вечност..."!!!
Предложения
: ??:??