Може би днес е денят за обичане.
Вчера отмина без спомен и звук.
Утре пристига със свое привличане.
Ние, обаче, сме с теб точно тук.
Тук в този толкова бързащ порядък.
Ден подир ден в кръговратен вървеж.
Обич ли имаш? Предай я нататък.
Времето с нищо не можеш да спреш.
Прошка ли искаш? Недей я отлага.
Думи в смирение днес изречи.
Някой, навярно, със трепет те чака
пръв да го срещнеш с любящи очи.
Радост ли носиш? Раздавай на други.
Мигове с цветна любов сподели.
Нежност разпръсквай. Не чакай заслуги.
Утре след теб ще събират мечти.
Може би днес е денят. Друг да няма.
Вчера отмина. Не питай защо.
С времето всичко ще стане на слама.
Не и следата от всяко добро.
© Ивелина Георгиева Всички права запазени