Мойта Афродита - земната
Аз търсих, търсих
свойта Афродита,
сред грохота
на разбеснели се вълни!
Едва ли ще остане
неоткрита –
ранима –
в пазвата на хорските мълви!?
Цял живот –
в тази синева се взирах!
Уморен
с годините –
я чаках на брега!
Легенди за русалките събирах!
Побелял от спомени –
вярвам и сега,
ще дойде на кораб
с алени платна –
от приказките..!!!
... Но в мидичката скрита,
мълчалива, земна –
тя до мен била!?
А къде ли не душата ми се скита –
да открия –
перличката неоткрита!!!
6:20 ч. 31 май 2014 г.
на брега на Егея Стоян Койчев - Шани
© Стоян Койчев Всички права запазени