Моля те,
остани си такава
като тогава,
когато си била най-щастлива,
най-нежна и искрена,
най-обичана, най-мила!
Моля те,
остани си такава -
върху земята корава стъпила здраво,
с усмивка в своя най-тъжен час:
по-забързана и неудържима,
когато те спънат;
отгледала и нежност, и обич
в най-кървящия кът на сърцето си.
Моля те,
за да създаваш ред
в хаоса на човешките страсти;
светлина да си
в най-тъмната нощ на безверие;
опора да си за слабия,
за объркания - посока,
спасителен бряг -
за останалия без сила...
Моля те,
остани си такава
като тогава,
когато си била най-щастлива!
© Ваня Василева Всички права запазени