24.09.2013 г., 20:41 ч.

Молебен за дъжд 

  Поезия » Друга
308 0 1

След толкова години суша,

сега мирише ми на дъжд.

Във гръм душата се заслуша

и се възрадва изведнъж.

 

Молебен стòриха жените

с молба до Господа добър.

От дъжд намокриха се дните,

защото бяха без чадър.

 

За дъжд земята зажадняла,

разтвори своята уста.

Изпи водата развилняла

и в кал превърна се пръста.

 

А тази кал ще ни нахрани

и нас - направени от кал.

Ще раждат нивите орани,

защото господ е плакàл.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??