Не чу молитвите ми Бог –
да ме направи Ева –
вярна, покорна и блага,
готова да дава, дава, дава...
Вятър ми сложи в душата,
а после Адам се чуди защо
отказвам да съм слаба
и сляпо да се подчинявам.
За какво ми е мъж, който
се страхува от змията?
* * *
Не чу молитвите ми Бог,
а щях да съм добро ребро.
(кого заблуждавам!).
© Мадлен Аспарухова Всички права запазени