Правда, светлина ни дай,
злото от нас ти отдалечи,
на завистта да дойде край,
народът да спре да мълчи,
да не бъде като стадо овце,
да мисли и да е свободен,
всеки в нужда да дава ръце,
змеят да е от теб прободен,
политиците да мислят за нас,
да помагат в беда на всеки,
да не злоупотребяват с власт,
въобще да го бъде човека!
© Георги Всички права запазени