МОЛИТВА ЗА ОБИЧ
... Господи, нали си ми приятел, все след Теб пътикам в Твоя свят,
хляб и риба – гледам, си ми пратил, да ги делна с някой гладен брат,
пуснал си ми в дѝскоса на Храма някой лев – да пийна бира-две,
лен да купя – и гергеф на мама! – да бродира все тъй – с векове! –
да нахраня пролетните птички със трошички в зимното поле
и да бъдат хората добрички! – щом ги вдигне Третото петле.
Дай в зори на тъжното сираче баничка пред фурната за хляб?
И – ако Човек край мен заплаче, прегърнѝ го– светъл Божи раб.
А на мен пратѝ ми за награда? – светлите Ти мисли да чета.
Нека никой, Боже, да не страда! – в свят на Обич, Мир и Доброта.
© Валери Станков Всички права запазени
Ти си благословен с това, че те е пуснал да четеш мислите му.