Този дъжд заваля и не спира
вече толкова много години,
не признава ни лято, ни зима,
иска целия свят да измие.
Ту припада навън драматично,
после с котешки стъпки танцува,
общо взето държи се прилично,
колко много обаче му струва.
Кой разплака дъжда все се питам
и каква беше тази обида,
всеки ден меся слънчева пита
и дано Бог накрая го види.
© Ивон Всички права запазени