Момне ле, мари хубава,
хубава още любава,
кога те мама раждала
песни юнашки ти пяла,
кога те мама кърмила,
с росна роса лице умила,
кога си болна лежала,
ден и нощ не е спала.
Расна, порасна голяма
майчина гордост-отмяна:
кога песен запяваш,
майкини песни припяваш,
кога ръченица заиграш,
сите ергени надиграш!
кога цвеке в градинка поливаш,
слънцето с хубост закриваш!
© П Антонова Всички права запазени
Радвате ме, че ви харесва!