Морска история
Пак е нощ, лятна и красива,
задушен въздух ме гори.
Разхождам се по плажа като самодива
и само вятър роши дългите коси.
Чуваш ли вълните как се сливат
със пясъка и тихичко шумтят,
копнеят сякаш нещо да ми кажат,
но все мълчат, мълчат..
Виждаш ли, небето как е притъмняло
на фона на красивото море
сякаш цял живот мечтало
живота си от тук да създаде.
Сядам пак на пясъка изстинал
гледам в този полумрак,
но не е страшно, че е тъмно
дори ще искам да го видя пак.
Пяната по пръстите се стича,
пясъкът със стъпки не личи,
а този блян така прилича
на сбъднат сън на мойте мечти.
Тръгвам аз по пясъка тъй мокър,
вятъра подшушва отстрани
с него ще дочакам изгрева,
с него ще остана до зори.
© Веселина Колева Всички права запазени
"на сбъднат сън на мойте мечти."