Морска самота
Разхождах се по морските алеи,
небрежно декорирани със пясък,
когато гръмък крясък ме ужили
и заговори ми вълна със плясък.
„Къде си мислиш, че отиваш?
От моят дъх крадеш на водорасли!
Я мислите си да събираш,
че белота в косите ти прораства!
Разбиране да чакаш, няма време,
от него страдам хиляди години.
А всеки скубе, нещичко да вземе,
и къса плът като смокини.“
Замислих се, поседнах на прибоя,
погладих пенестата ù глава.
Разроших я, нали е моя
говорещата утринна вълна.
Не можех да я изоставя пак сама
по голите скали да стърже гребен,
нали и аз в живота съм вълна
и давам – кой каквото вземе.
И тъй стояхме, сплели длани.
Две мокри споделени сърчица.
А другите с телата си да храним…
За благодарност – морска самота.
© Сабина Петрова Всички права запазени
поздрав с
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=71971